Üdvözöljük a Kresz oktatás oldalán

Felkészülés a forgalmi vizsgára

A forgalmi vizsgán úgynevezett vizsgaútvonalakat kell bejárni.

A "B"-kategóriás képzésben a forgalmi vizsga előtt 21 órát kell vezetni. Ebből 4 órát városon kívül, úgynevezett országúti vezetés formájában. A lakott területen kívüli vezetés alatt legalább 160 kilométert kell mennünk, és szerencsések vagyunk, ha megismerhetjük ez idő alatt az autópályás vezetés fortélyait is! A forgalmi vizsga útvonalai közül is van, amelyik elhagyja a várost! Ezen felül 2 óra kötelező sötétben történő, úgynevezett éjszakai vezetést is tartalmaz a tanterv. Az évszakoknak megfelelően meg van határozva melyik hónapban melyik az a legkorábbi időpont, amikor ezt a vezetési gyakorlatot meg lehet kezdeni.

A forgalmi vizsga

Na itt mutathatjuk meg mit tanultunk a KreszT NEKED! oktató programból!, a KRESZ elméleti órákon és ezeket, hogy alkalmazzuk kint élesben. Itt derül ki, hogy sajátítottuk el a KRESZ-szabályokat, a vezetéstechnika és vezetéselméleti ismereteket, hogy szerepelünk a forgalomban. Fontos! A forgalmi vizsgán legyen nálunk az érvényes személyi igazolványunk és a fényképes tanuló igazolványunk! A forgalmi vizsga a vizsga kiinduló helyéről indul. A vizsgabiztos leegyezteti a személyes adatainkat, majd a szerencsére bízva egy vizsga feladatlapot húzat velünk! Ezen a lapon egy szám szerepel, amely egy útvonalat jelent, amerre a vizsgán haladni fogunk. Természetesen a konkrét nyomvonal menet közben fog eldőlni. A forgalmi vizsgán az indulás előtt szintén le kell ellenőrizni mindazokat, amiket a járműkezelési vizsgán, sőt egy üzemi fékpróbát is kell tennünk. Az ellenőrzések megállapításait az oktatónk felé hangosan közöljük!

A leggyakoribb azonnali sikertelenséget okozó hibák:

 • gyalogos elsőbbségének nem megfelelő biztosítása,/li>
 • elsőbbség meg nem adása (általában jobbkezes utca elnézése),
 • közvetlen balesetveszély,
 • gyorshajtás
 • záróvonal átlépése,
 • buszsávban közlekedés,
 • szabálytalan iránytartás, kanyarodás.
 • sikertelen parkolási kísérlet,
A vizsgaszabályzat szerint a kisebb hibákra hibavonalat kapunk. Sajnos 10 hibavonal felett szintén sikertelen a vizsgánk! A vizsga végén a kiindulási helyen a vizsgabiztos értékeli a teljesítményünket és ez alapján minősíti a vizsgát sikeresnek vagy sikertelennek! A sikeres vizsga nem jogosít még önálló járművezetésre, azt csak a meglévő vezetői engedély birtokában lehet gyakorolni!

Mennyibe kerül?

Mennyibe is fog ez nektek kerülni? Bármilyen olcsó hirdetést találtok, ne vágjon bele senki, akinek a beiratkozást követően nem áll rendelkezésre legalább 100 000 forint. Ha találtok is olyan hirdetést, amely olcsó ajánlattal kecsegtet, ne felejtsétek, hogy a 30 órás vezetés akár 60 órába is kerülhet. Tehát érdemes jól körülnézni, tájékozódni. Figyelem! Ma már elfogadott szokás a legtöbb iskolában, hogy plusz órák díja pár száz forinttal magasabb, valamint kötelező órákat kell vennünk a sikertelen vizsgák utáni felkészüléskor is. Mire számítsunk?

Nézzük az átlagos, elfogadható árakat, költségeket:

 • Elméleti tanfolyam díja: 15-30 000 Forint
 • Vezetési óradíjak az első 30 órában: 1200-2200 Ft/óra
 • Vezetési óradíjak a pótórák alatt: 2000-2500 Ft/óra

Alapórákra vetítve a minimális átlagköltség 60 000-80 000 forint között változik iskoláktól függően. De pl. 10 pótórával és két bukott vizsgával ez a díj megemelkedhet akár 100-130 ezer forintra is.

A hatósági díjak

A jogosítványszerzés költségei nem csak a tandíj befizetésével járnak! Tételesen: KRESZ-vizsga díja: 3760 Ft, Járműkezelési vizsga díja: 3080 Ft, Forgalmi vizsga díja: 3660 Ft, Közúti elsősegély vizsga díja: 4000 Ft, Orvosi alkalmassági díja (10 évre) 6000 Ft, Elsősegély-tanfolyam díja (kb.) 5000 Ft, Jogosítvány kiadás illetéke 4000 Ft. Ezek együttesen akár a 30.000 Ft-ot is elérhetik!

Sok sikert, eredményes felkészülést kívánunk!

Teszteld magad!

Teszteld KRESZ tudásot, gyakorolj, próbáld ki, hogy átmennél-e egy éles KRESZ vizsgán!Heti toplistánk a sikeres vizsgázók között:

Játékos HPont
Fasching Gabriella 0
Bácsi Boglárka 1
Zámbori István 1
Zámbori István 1
Kujbus Milán 2
Kujbus Milán 2
Zámbori István 2
Zámbori István 2
Bácsi Boglárka 3
Kujbus Milán 4

Töltsd le most!

A programot egy klikkeléssel itt azonnal le tudod tölteni.

Windows XP és Vista telepítő:

Windows 7 esetén:

Visszajelzések
Minden tiszteletem az önöké!A KRESZ vizsgám 6 perc alatt 2 hibaponttal sikerült jól döntöttem,hogy ezt a programot választottam. A pótvizsga többe került volna. További sikeres szoftverfejlesztést kívánok!
Szeteli Péter
Mivel lusta vagyok olvasni, a program nagyon jól leoktatta nekem az anyagot, a vizsgám elsőre sikerült, két hibám volt csak!
Kiss Ramóna
A program rendkívül informatív, sajnos ez a második program amit beszereztem, elsőben még a szabályok sem voltak frissítve, remélem sikerülni fog a vizsgám.
Kremsberger Tamás
Ezúton szeretném megköszönni a program készítőinek, hogy a piacon EGYEDÜLI módon gondoltak a siketekre, és a nagyothallókra is!
Fehér István (siket)
Nekem nagyon tetszik a KresztNeked Program hisz a program segítségével sikeresen letettem a Kresz vizsgát... Nagyon köszönöm a készítőknek és további sikeres munkát kívánok... csak így tovább :)
Juhász Sándor
Minden jog fenntartva: KresztNeked.hu | Letöltések | Versenykíírás | Weblapkészítés